Header Ads

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Εξόρμηση στους εμπορικούς δρόμους απο το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων καλεί τους εργαζόμενους του νομού να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση την Κυριακή 3 Μάη 2015, άλλη μια Κυριακή που ανοίγουν τα καταστήματα. Κύριο αίτημα της απεργίας η κατάργηση του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο, να νομοθετήσει τώρα η κυβέρνηση για την κατοχύρωση της.
Η συμμετοχή μας στην απεργία  είναι μαχητική απάντηση στον εμπαιγμό εργοδοσίας και κυβέρνησης, να μην ενδώσουμε στην παρελκυστική μεθόδευση των παζαριών πάνω στην πλάτη μας για 7 ή 5 ή κάποιες Κυριακές το χρόνο, να συζητήσουμε στους χώρους εργασίας, να σπάσουμε τις αυταπάτες, την αναμονή, την τρομοκρατία της εργοδοσίας.
Μεγάλες ευθύνες για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές έχουν τόσο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η ΕΣΕΕ όσο και σε τοπικό επίπεδο ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, ο Δήμος και η Περιφέρεια Ηπείρου που πρωτοστάτησαν και χαιρέτισαν αυτή την ενέργεια.
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν οδηγεί σε «τόνωση της αγοράς», δεν αυξάνει το εισόδημα εκατοντάδων απλήρωτων εμποροϋπαλλήλων, δεν «εξυπηρετεί τους καταναλωτές» που είμαστε εμείς οι υποαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, που έχουμε υποστεί τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματος μας. Δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας αφού χιλιάδες είναι οι άνεργοι στον κλάδο μας, όπως χιλιάδες και οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, ωρομίσθιοι, 5μηνα προγράμματα ΕΣΠΑ, voucher. Η ευελιξία στο ωράριο εργασίας των εργαζομένων που συνδυάζεται με το απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας του εμπορίου βάζει στο στόχαστρο πρώτα και κύρια την μητρότητα της γυναίκας εμποροϋπαλλήλου, τον ελεύθερο χρόνο του εργαζόμενου, το αναφαίρετο δικαίωμα του για προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή ζωή, εξαντλεί σωματικά και ψυχικά τον εργαζόμενο. Ο κλάδος του εμπορίου είναι ο δεύτερος κλάδος μετά τις κατασκευές, σε απώλειες θέσεων εργασίας.

Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση
Κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων  8 Κυριακές το χρόνο.
Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο  8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και  σταθερή εργασία.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων  ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ
ΠΗΓΗ epirus-tv-news

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.