Header Ads

Διάλεξη της καθηγήτριας Αριάδνης Γκάρτζιου-Τάττη με θέμα: Ορφισμός και ορφικά μυστήρια

Διάλεξη της καθηγήτριας Αριάδνης Γκάρτζιου-Τάττη με θέμα:
Ορφισμός και ορφικά μυστήρια

Ο Τομέας Κλασικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνουν, στο πλαίσιο μιας  σειράς διαλέξεων αρχαιογνωσίας, ομιλία της  Καθηγήτριας Αρχαίας Ελληνικής  Φιλολογίας, Αριάδνης Γκάρτζιου-Τάττη με θέμα: Ορφισμός και ορφικά μυστήρια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και ώρα 8 μ.μ., στον
Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής». 

                Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η Αριάδνη Γκάρτζιου-Τάττη είναι πτυχιούχος του τμήματος Kλασικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Iωαννίνων (1973), κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος της École des Hautes Études en Sciences Sociales (Παρίσι 1985) και Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας. Η έρευνα και διδασκαλία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο εστιάζεται στους τομείς της Ομηρικής,  Τραγικής και Κωμικής ποίησης με επίκεντρο την ερμηνεία της μυθικής, θρησκευτικής και ανθρωπολογικής σκέψης των Αρχαίων Ελλήνων.

Χρημάτισε Διευθύντρια του Τομέα Κλασικής Φιλολογίας (2003-2004, 2004-2005), Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας (2009-2011) και είναι Μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος από το 2013.

Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Centre International d’ Étude de la Religion Grecque Antique (CIERGA), το οποίο διοργάνωσε  στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (με την  υποστήριξη και του Πνευματικού Κέντρου)  το 15° Διεθνές Συνέδριο (1-4 Οκτώβρη 2015, με θέμα:

Ο φυτικός κόσμος στις θρησκευτικές αναπαραστάσεις
 και πρακτικές των αρχαίων Ελλήνων

Είναι επίσης Μέλος της Συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Métis, Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Aρχαίας Iστορίας Sosipolis, μέλος διάφορων επιστημονικών φορέων (Centre des Études Homériques-Grenoble, Κέντρο Οδυσσειακών Σπουδών –Ιθάκη, Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων κ.ά.).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.