Header Ads

Η πόλη των Ιωαννίνων στα χνάρια της έξυπνης εξειδίκευσης

Ο Δήμος Ιωαννιτών παρουσιάζει σε ειδική Ημερίδα τη Δευτέρα, μια «έξυπνη πλατφόρμα» που θα πληροφορεί τους οδηγούς για τις συνθήκες κίνησης στην πόλη

Θέματα που αφορούν τη στρατηγική της «έξυπνης πόλης» για το Δήμο Ιωαννιτών, πρόκειται να αναπτυχθούν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και ώρα 6.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Crand Serai. 
Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού του Δήμου Ιωαννιτών, Θανάσης Μανταλόβας θα αναπτύξει το θέμα: «Ευφυής Πόλη ως παράγοντας βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής – Η πόλη των Ιωαννίνων στα χνάρια της έξυπνης εξειδίκευσης», όπου θα αναφερθεί στη στρατηγική του Δήμου Ιωαννιτών για την «έξυπνη πόλη».
 Εξειδικευμένοι επιστήμονες, θα αναπτύξουν θέματα που σχετίζονται με τη βιώσιμη κινητικότητα και τις καινοτόμες εφαρμογές.   
Ο Δήμος Ιωαννιτών υλοποιεί ένα ακόμη έργο στη στρατηγική της «έξυπνης πόλης». Μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης και παρακολούθησης της κυκλοφορίας, με στόχο οι  πολίτες μέσα από ηλεκτρονικούς πίνακες που τοποθετούνται σε επιλεγμένα σημεία, να ενημερώνονται για τις συνθήκες κίνησης στην πόλη. Το έργο θα παρουσιαστεί επίσης στην Ημερίδα, όπου θα αναπτυχθούν  οι στόχοι και τα αναμενόμενα αποτελέσματα-οφέλη για τους πολίτες και τον Δήμο, καθώς επίσης θα πραγματοποιηθεί σύντομη επίδειξη των συστημάτων που έχουν υλοποιηθεί.

Έτσι στο πλαίσιο του Έργου «Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης και παρακολούθησης της κυκλοφορίας με στόχο την πληροφόρηση των πολιτών για τις συνθήκες κίνησης μέσω πολλαπλών καναλιών επικοινωνίας», ο Δήμος Ιωαννιτών και η εταιρεία Εφαρμογές Έξυπνου Λογισμικού Κυκλοφορίας & Μεταφορών Α.Ε. (INFOTRIP AE), προσκαλούν  τους συμπολίτες μας  στην Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και ώρα 6.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Crand Serai. 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
18.30-18.45 : προσέλευση
18.45- 19.00:  Θανάσης Μανταλόβας, Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Προγραμματισμού Δήμου Ιωαννιτών
Θέμα: «Η Ευφυής Πόλη ως παράγοντας βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής- Η πόλη των Ιωαννίνων στα χνάρια της έξυπνης εξειδίκευσης».
19.00-19.15: Μαρία Μορφουλάκη , ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης / Ινστιτούτο Μεταφορών)  
Θέμα:« Βιώσιμη Κινητικότητα: Στο επίκεντρο των στόχων των έξυπνων πόλεων του μέλλοντος»
19.15-19.30: Αναστάσιος Μάνος, υπεύθυνος Ανάπτυξης INFOTRIP ΑΕ
Θέμα:« Καινοτομίες σε εφαρμογές αστικής βιώσιμης κινητικότητας».
19.30-19.45: Γιώργος Σάρρος, υπεύθυνος έργου INFOTRIP ΑΕ
Θέμα: « Παρουσίαση έργου και αποτελέσματα «Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης και παρακολούθησης κυκλοφορίας με στόχο την πληροφόρηση πολιτών για συνθήκες κίνησης μέσω πολλαπλών καναλιών επικοινωνίας " στον Αξονα Προτεραιότητας "02 - ΤΠΕ και βελτίωση της ποιότητας ζωής" του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση".
19.45-20.00: Αθανάσιος Βραχινόπουλος, εμπορ. Δ/ντης INFOTRIP
Θέμα: « Παρουσίαση έργου και αποτελέσματα «Καινοτόμο σύστημα εξοικονόμησης πόρων και καυσίμων και βελτιστοποίηση της συλλογής απορριμμάτων στο Δήμο Ιωαννιτών " που είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας "02 - ΤΠΕ και βελτίωση της ποιότητας ζωής" του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.