Header Ads

Πανελλήνια Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στα Ιωάννινα

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Τρίτη το πρωί στο Γραφείο Δημάρχου ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Στέφανος Γρ. Φούσας και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας με αφορμή τα Πανελλήνια Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και τις κοινές Δράσεις Πρόληψης Υγείας που οργανώνουν από κοινού, με κύριο στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών.
Ο  Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας ευχαρίστησε την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και τον Πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Στ. Φούσα, που για άλλη μια φορά επέλεξαν τα Ιωάννινα για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου μεγάλου ιατρικού συνεδρίου.
Συγκεκριμένα ο κ. Μπέγκας επισήμανε ότι: "πρόκειται για ένα ιατρικό γεγονός που έχει για την πόλη μας, για το Δήμο μας, διπλή διάσταση. Είναι από τη μία πλευρά η επιστημονική διάσταση των Πανελλήνιων σεμιναρίων των Ομάδων Εργασίας, που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο το μεγάλο ενδιαφέρον της Καρδιολογικής Κοινότητας.
Είναι η διάχυση της επιστημονικής γνώσης, η ενημέρωση των γιατρών που συμμετέχουν, σε ότι νεότερο υπάρχει στον τομέα της καρδιολογίας. 
Το πολύ σημαντικό όμως, είναι ότι μέσα από αυτό το πανελλήνιο συνέδριο καρδιολογίας, προβλέπονται εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και πρακτικής εκπαίδευσης". Και συνέχισε: "Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για την επιλογή των Ιωαννίνων για μια ακόμη χρονιά και φυσικά να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρόεδρο της, τον συντοπίτη μας Στέφανο Φούσα που μέσα από τη θέση του αυτή, δείχνει έμπρακτα την αγάπη και τη στήριξη του στον κοινό μας τόπο. Είναι ένας ευπατρίδης". 
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Φούσας περιέγραψε αρχικά τους στόχους του συνεδρίου -που γίνεται όπως και πέρσι στα Ιωάννινα-, αναδεικνύοντας την πόλη σε κορυφαίο συνεδριακό προορισμό με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Φούσας συνέχισε μιλώντας για τις δράσεις που αναλαμβάνουν από κοινού η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και ο Δήμος Ιωαννιτών τόσο με το Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, όσο και την μεγάλη εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών των Ιωαννίνων για την Πρόληψη Ιατρικών Παθήσεων όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν συνολικά με εύληπτες και σύντομες ομιλίες από πανεπιστημιακούς και καταξιωμένους επιστήμονες για μια σειρά κρίσιμων θεμάτων που σχετίζονται με την ανθρώπινη υγεία.
Επισήμανε τέλος την αποστολή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, αποτελούμενη από μέλη του Δ.Σ. της ΕΚΕ, Καρδιολόγους και νοσηλευτές, η οποία αμέσως μετά τη Συνέντευξη Τύπου ταξίδεψε μέχρι την Πωγωνιανή προκειμένου να πραγματοποιήσει καρδιολογικές εξετάσεις στα παιδιά του Οικοτροφείου της ΚΙΒΩΤΟΥ του ΚΟΣΜΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.