Header Ads

Αναγκαίες οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου της Πολεοδομίας

Στο θέμα της προσωρινής μεταφοράς της Πολεοδομίας στο παλιό Δημαρχείο Παμβώτιδας στον Κατσικά, αναφέρθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – ερωτηθείς σχετικά- ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.
Όπως είπε ο Δήμαρχος είναι απολύτως αναγκαίο να προχωρήσει η ανακατασκευή του κτη
ρίου όπου στεγάζεται η Πολεοδομία γιατί «δεν πρόκειται να θέσουμε σε κίνδυνο ούτε την ακεραιότητα των υπαλλήλων, ούτε των πολιτών».
Ο Δήμαρχος ανέφερε πως  είχε επανειλημμένες συζητήσεις επ’ αυτού με τους εργαζόμενους της υπηρεσίας και ενημέρωσε το σώμα πως πριν από 8 μήνες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όπου συζήτησε διεξοδικά το θέμα μαζί τους. «Μίλησα μαζί τους ως μηχανικός με συναδέλφους μηχανικούς και συμφωνήσαμε ότι ήταν άκρως αναγκαίο να προχωρήσουν οι εργασίες. Οι ίδιοι μου πρότειναν πως θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας τις εργασίες ανακατασκευής, συνεχίζοντας τη λειτουργία της υπηρεσίας χωρίς να μετακινηθεί από το κτίριο και αποδέχθηκα την πρόταση».
Ωστόσο – όπως είπε ο Δήμαρχος – παρ’ ότι δεν λειτούργησε πιεστικά προς τους εργαζόμενους της Πολεοδομίας, από τότε μέχρι σήμερα δεν προχώρησαν και η Δημοτική Αρχή τους ενημέρωσε πως δεν μπορεί να υπάρξει άλλη αναβολή, καθώς οι φθορές του κτιρίου χρήζουν άμεσων επεμβάσεων.
Έτσι αποφασίστηκε η προσωρινή μετεγκατάσταση της Πολεοδομίας στο κτίριο του παλιού Δημαρχείου Κατσικά ώστε να ξεκινήσουν αμέσως οι εργασίες ανακατασκευής.
Πρόκειται για μια λύση προσωρινή και τα εναλλακτικά σενάρια είναι δύο: «Αν τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για το σχεδιασμό που έχουμε για το ΚΕΠΑΒΙ, τότε η Πολεοδομία θα επιστρέψει για να στεγαστεί στο ΚΕΠΑΒΙ, όπως όλες οι υπηρεσίες του Δήμου. Αν δεν τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες τότε θα επιστρέψει στο ανακατασκευασμένο κτίριο που στεγάζεται σήμερα», είπε ο κ. Μπέγκας.
Η λύση του Κατσικά επιλέχθηκε γιατί – όπως είπε ο Δήμαρχος – «οι καιροί δεν μας επιτρέπουν να ξοδεύουμε χρήματα όχι μόνο για να μισθώνουμε αλλά και για να διαμορφώνουμε μισθωμένα κτίρια την ώρα μάλιστα που η μεταστέγαση θα είναι προσωρινή, όταν  υπάρχει  έτοιμο αξιοπρεπές κτίριο ιδιοκτησία μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε δικά μας κτίρια αναξιοποίητα επειδή είναι λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης».
Ο κ. Μπέγκας έκανε γνωστό πως οι εργαζόμενοι ζήτησαν μια εβδομάδα για να επανέλθουν με εναλλακτική πρόταση  και πως ο ίδιος τους έδωσε το χρόνο σημειώνοντας  πως μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα θα κλείσει οριστικά.
Στο ίδιο θέμα ο αρμόδιος για την Πολεοδομία αντιδήμαρχος, Γιώργος Βίνης, πρόσθεσε πως «όλοι γνωρίζεται την κατάσταση του κτιρίου. Ήταν ντροπή τόσα χρόνια η υπηρεσία και μάλιστα η Πολεοδομία να στεγάζεται σε αυτή την κατάσταση». Αναφερόμενος στην προσωρινή μετεγκατάσταση στον Κατσικά, σημείωσε πως «δεν είναι δυνατόν να κάνουμε μεγάλα έξοδα, όταν υπάρχει ένα κτίριο έτοιμο, λειτουργικό και ασφαλές».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.