Header Ads

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Στην Κόνιτσα, Για Την Μνήμη Του Ισαποστόλου Και Εθναποστόλου Αγίου Κοσμά Του Αιτωλού

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στην Κόνιτσα, για την μνήμη του Ισαποστόλου και Εθναποστόλου  Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Με τη δέουσα εκκλησιατική λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα της 23 Αυγούστου 2016, στον κατάμεστο από Πιστούς Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Κόνιτσα, πολυαρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός, επί τη μνήμη του Ισαποστόλου και Εθναποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
Στο Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, πλαισιούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και τον οικείο επίσκοπο, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο οποίο αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Κοσμά και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τον ανέδειξαν ως Εθναπόστολο και οδήγησαν την Εκκλησία να τον τιμά ως Ισαπόστολο.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν οι τοπικές Αρχές, με την παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Δημάρχου Κόνιτσης κ. Ανδρέα Παπασπύρου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κονίτσης και άλλων επισήμων των πολιτικών Αρχών.  Ιδιαίτερη τιμή  υπήρξε η παρουσία του Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού Αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή, του Διοικητή της 8ης Μεραρχίας Πεζικού καθώς και των Εκπροσώπων των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών της περιοχής.

πηγη epirus-tv-news

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.