Header Ads

Απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη επικόλληση «Ενοικιαστηρίων»

Ο Δήμος Ιωαννιτών υπενθυμίζει στους συμπολίτες μας –ιδιώτες και επαγγελματίες ιδιοκτήτες μεσιτικών γραφείων- πως ο νόμος απαγορεύει την επικόλληση «Ενοικιαστηρίων» ανεξέλεγκτα σε διάφορα σημεία της πόλης και πολύ δε περισσότερο στα δέντρα, ενώ προβλέπει τα ανάλογα πρόστιμα για τους παραβάτες.
Το φαινόμενο επικόλλησης «Ενοικιαστηρίων» που αποκτά έντονες διαστάσεις κατά την περίοδο έλευσης των νέων φοιτητών στα Γιάννενα, δημιουργεί μια αντιαισθητική εικόνα ρύπανσης στην πόλη και δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.
Ο Δήμος Ιωαννιτών τονίζει προς όλους πως προχωράει στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, ενώ συνεργείο του Τομέα Καθαριότητας έχει ξεκινήσει από σήμερα το πρωί την αφαίρεση των «Ενοικιαστηρίων» που έχουν αναρτηθεί κατά παράβαση του νόμου.
Τέλος, ο Δήμος ενημερώνει ότι δεν έχει τοποθετήσει και δεν πρόκειται να τοποθετήσει ειδικά πάνελ ανάρτησης ενοικιαστηρίων  για δύο λόγους.
Αφενός γιατί η εμπειρία προηγούμενων ετών έχει αποδείξει πως δεν έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα στον περιορισμός της διασποράς των «ενοικιαστηρίων» και αφετέρου γιατί εν έτη 2016 όλοι γνωρίζουν πως υπάρχουν πολλοί σύγχρονοι και εύκολοι τρόποι επικοινωνίας και ενημέρωσης, τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ιδιοκτήτες ενός ακινήτου για την ενοικίαση του, χωρίς να ρυπαίνουν την πόλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.