Header Ads

Με τεράστια επιτυχία έγινε και φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η εκδήλωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στην Κεντρική Πλατεία.

Με τεράστια επιτυχία έγινε και φέτος για  τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η εκδήλωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στην Κεντρική Πλατεία.
Χιλιάδες εργατόκοσμου πλημμύρισαν την Κεντρική Πλατεία και διασκέδασαν με τη μουσική του Σταύρου Καψάλη και του Βασίλη Παπαγεωργίου. Ήταν αυτές οι χιλιάδες κόσμου που - με την παρουσία τους, το κέφι τους και το χορό- έδωσαν απάντηση στα εμπόδια που προσπάθησε να βάλει η Δημοτική Αρχή στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Σε ξεχωριστό περίπτερο, οικογένειες, μαθητές και εκπαιδευτικοί  έκαναν  τις εγγραφές για το νέο έτος στα μαθήματα αλληλεγγύης. Πολλοί ήταν οι νέοι εκπαιδευτικοί που ήρθαν για να δηλώσουν ότι θέλουν να παρέχουν δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που το έχουν ανάγκη ενώ ακόμα περισσότερα θα είναι φέτος τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα.
Στο σύντομο χαιρετισμό του,  ο Άγγελος, απόφοιτος της 3ης Λυκείου που παρακολουθώντας τα μαθήματα αλληλεγγύης πέρασε φέτος στη σχολή της προτίμησής του, τόνισε ότι την ώρα που στο σχολείο διδασκόμαστε πώς να είμαστε ανταγωνιστικοί για να πετύχουμε εμείς σε βάρος των άλλων, μαθαίνουμε δηλαδή να παλεύουμε ο καθένας μόνος του, στα μαθήματα αλληλεγγύης κατάλαβα ότι για να κερδίσουμε πρέπει να δείχνουμε αλληλεγγύη,  ότι δηλαδή  κανένας δεν πρέπει να παλεύει μόνος του.
 Ο Σωτήρης Μανούσης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, εκ μέρους της γραμματείας του ΠΑΜΕ παρουσίασε τη δράση της γραμματείας Ιωαννίνων τη χρονιά που πέρασε ξεκινώντας από τις δράσεις αλληλεγγύης που οργάνωσαν τα συνδικάτα με κυριότερη τα μαθήματα αλληλεγγύης στα οποία πέρυσι φοίτησαν 80 παιδιά.  Αναφέρθηκε στις δωρεάν εκδρομές για μπάνια που έγιναν το καλοκαίρι, στη στήριξη του Αθλητικού Συλλόγου Μαχητής,  στις παιδικές γιορτές που διοργανώθηκαν τα Χριστούγεννα και τις Απόκριες, στην Αποκριάτικη Τζαμάλα του ΠΑΜΕ στο Δημαρχείο, στα τρόφιμα και στον ρουχισμό που έδωσαν τα συνδικάτα στους άνεργους και τις οικογένειές τους όπως και στη στήριξη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες του Νομού. 
«Η πιο ουσιώδης πλευρά της αλληλεγγύης» συνέχισε «είναι η ενεργή συμμετοχή, η στήριξη των αγώνων για το μεροκάματο, οι αγώνες για να μην γίνουν απολύσεις, για να σπάσει η τρομοκρατία. Οι αγώνες για να μπορέσουμε να νικήσουμε τους εκμεταλλευτές μας και το σύστημά τους».
Η γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ είχε και τη χρονιά που πέρασε αρκετές τέτοιες αναμετρήσεις : τους πολύμηνους αγώνες ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα, τον αγώνα της Ανακύκλωσης που έληξε με την επαναπρόσληψη όλων των εργαζόμενων, τους αγώνες στα Goody’s, τους αγώνες με τους σπουδαστές των ΙΕΚ για την κάρτα ανεργίας, τις παραστάσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις διακοπές νερού και ρεύματος στα λαϊκά σπίτια.
Ο Σ. Μανούτσης κάλεσε να δυναμώσουν οι αγώνες που ενισχύουν την ενότητα της εργατικής τάξης με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τις γυναίκες και τη νεολαία. Οι αγώνες για ανάκτηση των απωλειών που είχαμε μέσα στα χρόνια της κρίσης, για υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας από κατασχέσεις, για υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Κάλεσε τους εργαζόμενους μέσα από τους αγώνες τους να απομονώνουν το ρατσιστικό δηλητήριο που χύνεται ανάμεσα σε ξένους και έλληνες εργάτες και να απαιτήσουν ενωμένοι να μην εμπλακεί η χώρα σε καμία ιμπεριαλιστική επέμβαση, να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες να φύγει από το Αιγαίο το ΝΑΤΟ .

Κλείνοντας ανέφερε:  «Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα: πλούτος παράγεται και μπορεί να παραχθεί ακόμα περισσότερος. Τον καρπώνονται όμως μια χούφτα πλούσιοι, κεφαλαιοκράτες. Αυτόν τον πλούτο πρέπει να τον πάρουμε στα χέρια μας εμείς! Οι εργάτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με αυτό τον πλούτο μπορούν να καλυφθούν όλες οι δικές μας, οι λαϊκές ανάγκες. Αυτή είναι η διέξοδος προς όφελος του λαού.»

Στο χώρο τα σωματεία συγκέντρωναν είδη ρουχισμού για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη, ενώ Σενεγαλέζοι, Αρμένιοι και Αλβανοί μετανάστες, μέλη του Σωματείου Γάλακτος – Τροφίμων- Ποτών προσέφεραν παραδοσιακά φαγητά της πατρίδας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.