Header Ads

«Κάποιοι διακινούν ψευδώς ότι ο Δήμος προχωράει σε ευθανασίες ζώων, για να εξασφαλίσει χώρο στο Καταφύγιο. Ουδέν ψευδέστερο»

Πλήρεις απαντήσεις στην παραπληροφόρηση που διακινείται από συγκεκριμένους κύκλους το τελευταίο διάστημα και αφορά αποφάσεις της Πενταμελούς Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ιωαννιτών, έδωσε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Χαράλαμπος Μπρέχας.

«Κάποιοι διακινούν ψευδώς ότι ο Δήμος προχωράει σε ευθανασίες ζώων, για να εξασφαλίσει χώρο στο Καταφύγιο. Ουδέν ψευδέστερο», είπε ο κ. Μπρέχας και εξήγησε πως έχει το όλο θέμα.

Στην Πενταμελή Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων που αποφασίζει – όπως ορίζει ο νόμος- για τις επανεντάξεις των αδέσποτων των οποίων έχει ολοκληρωθεί η διαχείριση τους στο καταφύγιο, ο κτηνίατρος του Καταφυγίου γνωμάτευσε για συγκεκριμένα ζώα ότι δεν είναι ικανά να επανενταχθούν διότι έχουν επιθετική συμπεριφορά. Τα φιλοζωϊκά σωματεία είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να επανενταχθούν στο φυσικό περιβάλλον.

«Εγώ και ο κτηνίατρος είπαμε  ότι δεν μπορούν να επανενταχθούν όταν έχουν επιθετική συμπεριφορά και βεβαρημένο ιστορικό με δαγκώματα, γιατί οι πολίτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς», είπε ο κ. Μπρέχας.

Εξήγησε ότι δεν ήταν δυνατόν να αποδεχθεί επανένταξη των συγκεκριμένων ζώων όταν δεν είχε την θετική εισήγηση του κτηνιάτρου και γι’ αυτό αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα – ως την πιο ειδική για να αποφασίσει- στην Τριμελή Επιτροπή που ορίζει ο νόμος και η οποία απαρτίζεται από τρεις κτηνιάτρους που ορίζονται  από την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Κτηνιατρικό Σύλλογο και το Καταφύγιο Αδέσποτων του Δήμου.

Πρόσθεσε δε πως οι φιλοζωικές οργανώσεις έχουν τη δυνατότητα να υιοθετήσουν τα συγκεκριμένα ζώα και πως δεν είναι δυνατόν να διακινείται μια  παραφιλολογία όταν «ο Δήμος κάνει τόσα πολλά για τα αδέσποτα», όπως είπε ο κ. Μπρέχας, υπενθυμίζοντας πως έχει διπλασιάσει των προϋπολογισμό για τη διαχείριση των αδέσποτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.