Header Ads

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, η περιήγηση στο Νησί με θέμα: «Γνωρίζω το Νησί και τη Λίμνη των Ιωαννίνων».

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, η περιήγηση στο Νησί με θέμα: «Γνωρίζω το Νησί και τη Λίμνη των Ιωαννίνων».
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθ. κ. Γεώργιος Καψάλης, υποδέχθηκε και καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες στην περιή
γηση και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη ανταπόκριση της εν λόγω δράσης,  καθώς από την πρώτη στιγμή η πανεπιστημιακή κοινότητα και η τοπική κοινωνία αγκάλιασαν την πρωτοβουλία.
Ο Αναπληρωτής Πρύτανη και Πρόεδρος της Επιτροπής Λόγου και Τέχνης, Καθ. κ. Ανδρέας Φωτόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Μάξιμο και τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων, κ. Σουέρεφ για την υποστήριξη και συμβολή τους, συνεχάρη τα μέλη της Επιτροπής Λόγου και Τέχνης για την εξαιρετική πρωτοβουλία και δράση και εξέφρασε την πρόθεση της Επιτροπής να επεκτείνει τις θεματικές ξεναγήσεις και σε άλλες περιοχές ενδιαφέροντος, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την  εμπειρία των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και των εκπροσώπων των άλλων φορέων.
Στη συνέχεια, υπό τον συντονισμό του Επίκ. Καθηγητή του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, κ. Γεωργίου Σμύρη, περπατήσαμε και γνωρίσαμε το νησί. Ο κ. Απόστολος Κατσίκης, Ομότιμος Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης με τις ειδικές γνώσεις που διαθέτει για τη λίμνη μάς κατέστησε κοινωνούς των σημαντικών περιβαλλοντικών θεμάτων του λιμναίου οικοσυστήματος, ενώ η κα  Πολυξένη Δημητρακοπούλου, Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, ολοκλήρωσε με επιτυχία την περιήγησή μας στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπηνών, την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Στρατηγοπούλου ή Ντίλιου και την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και ανέδειξε στο κοινό γνωστές και άγνωστες όψεις των θρησκευτικών μνημείων. Επιπλέον, επισκεφθήκαμε το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, όπου υπεύθυνοι του Φορέα μας ξενάγησαν στο χώρο. Τέλος, ο κ. Χριστόφορος Χαρατσάρης, Υπ. Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας, ανέλαβε την παρουσίαση των λογοτεχνικών αναπαραστάσεων στο Νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.