Header Ads

Ισχυρό μήνυμα έστειλαν οι Γιαννιώτες: «το Πάρκο Πυρσινέλλα ανήκει στους πολίτες, ανήκει στο Δήμο»

Ισχυρό μήνυμα έστειλαν οι Γιαννιώτες: «το Πάρκο Πυρσινέλλα ανήκει στους πολίτες, ανήκει στο Δήμο» 


Το Πάρκο Πυρσινέλλα-το Γιαννιώτικο Σαλόνι, ανήκει στην πόλη, ανήκει στους πολίτες, ανήκει στο Δήμο, ήταν το  ισχυρό μήνυμα που έστειλαν την Κυριακή το μεσημέρι οι Γιαννιώτες οι οποίοι  ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου Ιωαννιτών, γιατί – όπως είπε και ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας- «τα όμορφα και τα μεγάλα διεκδικούνται μαζικά».  
Το Πάρκο Πυρσινέλλα πήρε ζωή την Κυριακή το μεσημέρι. Γέμισε από ήχους και μουσικές, από παιδιά και ανθρώπους κάθε ηλικίας που συμμετείχαν σε μια γιορτή με συμβολικό χαρακτήρα, την πρώτη μιας σειράς δράσεων με τις οποίες ο Δήμος Ιωαννιτών επιδιώκει να αναδείξει την πολλαπλή λειτουργία του χώρου και να στείλει μήνυμα στην πολιτεία.
Το ζητούμενο είναι να δοθεί  πολιτική λύση που να «απελευθερώνει» από τις παράλογες απαιτήσεις του ελληνικού δημοσίου έναν από τους πιο όμορφους χώρους της πόλης, ώστε να  επιστρέψει στο Δήμο Ιωαννιτών για να γίνει ξανά ένα λειτουργικό κομμάτι της πόλης. 
«Κύριε Δήμαρχε δεν είσαστε μόνος, δεν είναι μόνοι οι Γιαννιώτες είμαστε όλοι μαζί μια γροθιά για να λήξει άμεσα αυτό το θέμα με νομοθετική ρύθμιση και όλοι μαζί θα πετύχουμε», διεμήνυσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, που πήρε πρώτος το λόγο για να χαιρετίσει την εκδήλωση.
Ο Περιφερειάρχης μίλησε για «ένα έγκλημα σε βάρος του Γιαννιώτικου λαού», το οποίο απέδωσε στη νομοθεσία περί δασικών εκτάσεων κι όπως είπε δεν είναι το μοναδικό στην Ήπειρο, υπενθυμίζοντας ότι στη Ζίτσα εκτάσεις της αμπελουργικής ζώνης έχουν χαρακτηριστεί δασικές. 
«Ο Δήμος Ιωαννιτών,  οι Γιαννιώτες πολίτες φτάσαμε να διεκδικούμε δικαστικά αυτό που διαχρονικά  μας ανήκει», είπε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, ευχαριστώντας του πολίτες για τη συμμετοχή τους και καλώντας τους «να κρατήσουν στα χέρια τους» την υπόθεση του Πάρκου Πυρσινέλλα.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη που τάχθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Δήμου, όπως επίσης και όλους τους βουλευτές που στηρίζουν το αίτημα του Δήμου για πολιτική λύση. Ευχαρίστησε ακόμη το Δημοτικό Συμβούλιο που συμμετείχε σχεδόν σύσσωμο στην εκδήλωση και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.
«Μόνη λύση είναι η πολιτική λύση. Όσο διαρκεί η εκκρεμοδικία δήμου και ελληνικού δημοσίου, ένας «πνεύμονας ζωής» για την πόλη διαλύεται», είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κι επανέλαβε πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια κινητικότητα και ένα καλό κλίμα με την πολιτική ηγεσία που δείχνει να αντιλαμβάνεται πως πρέπει να δοθεί λύση. 
Σε ότι αφορά στο ποιά θα είναι αυτή η λύση, ο κ. Μπέγκας είπε ότι ο Δήμος έχει ερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα και κατέληξε πως η πιο δόκιμη λύση είναι μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, την οποία και επεξεργάζεται με τη νομική του υπηρεσία ώστε να την προτείνει στην κυβέρνηση.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων τόνισε για άλλη μία φορά πως «έχουμε σχέδιο για την αξιοποίηση του Πάρκου Πυρσινέλλα, όπως και κάθε άλλης κρίσιμης για την ανάπτυξη του τόπου έκτασης που διεκδικεί ο Δήμος». 
Τέλος ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κ. Γκόγκος αναφερόμενος στην εκδήλωση (την οποία συντόνισε το Πν. Κέντρο) τη χαρακτήρισε «εκδήλωση - διαδήλωση» στην οποία οι πολίτες ζητούν από την πολιτεία να «απελευθερώσει» το Γιαννιώτικο Σαλόνι. 









Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.