Header Ads

Η Ε.Μ.Ε.Δ ΚΕΡΚΥΡΑΣ στην επιχείρηση ανεύρεσης του 20χρονου αγνοούμενου στα Γιάννενα:Οταν η αγάπη για τον συνάνθρωπο νικά κάθε εμπόδιο και την οποιαδήποτε....έλλειψη (Βίντεο).

Η Εθελοντική Ομάδα Ερευνας Διάσωσης Κέρκυρας απο την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η εξαφάνιση του 20χρονου Βαγγέλη απο τη Γαλακτοκομική Σχολή στον Κατσικά Ιωαννίνων όπου φοιτά ,ανταποκρίθηκε θετικά και χωρίς δεύτερη σκέψη στο κάλεσμα της οικογένειας του 20χρονου.
Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η μόνη ομάδα που απάντησε θετικά στο αίτημα της οικογένειας προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού.
Ετσι απο τα ξημερώματα της Τρίτης 10 Φεβρουαρίου, 10 μέλη της ομάδας συνάντησαν ένα ακόμη μέλος  στα Ιωάννινα και οι έρευνες ξεκίνησαν. 
Με εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες την πρώτη μέρα ,με πολικές θερμοκρασίες αλλά και με χιονοπτώσεις  που όμως δεν έκαμψαν ούτε στιγμή τους εθελοντές της ομάδας που αναγκάστηκαν  όμως ,όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο κ.Γεράσιμος Κασταμονίτης ,να ξεπεράσουν τα όρια των  ανθρωπίνων αντοχών τους. 
Την Τρίτη και την Τετάρτη η ομάδα επικεντρώθηκε σε έρευνες σε μη αστικό και δύσβατο περιβάλλον το οποίο δεν μπορούσε να ερευνηθεί από άλλους φορείς.
Οι εθελοντές κυριολεκτικά έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή μια πολύ μεγάλη σε έκταση περιοχή με την ελπίδα της ανεύρεσης ενός ίχνους του Βαγγέλη.
Χρειάστηκε να  προσπεράσουν πολλά εμπόδια ,πλημμυρισμένες περιοχές ,να αντιμετωπίσουν θυελλώδεις ανέμους  ,χιόνι και πάγο. 
Την Πέμπτη τα πράγματα  για την αποστολή τους γίνονται  πιο  εύκολα τους καθώς βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες και  έτσι ξεκινά η  έρευνα με πλωτά μέσα στην λίμνη, καθώς και  η συμμετοχή της ομάδας σε εναέρια έρευνα κατά την οποία 2 διασώστες της επέβαιναν σε ιδιωτικό ελικόπτερο ιδιοκτησίας του κ. Χήτου Βασίλη,τον οποίο και ευχαριστούν θερμά μέσα απο την ιστοσελίδα τους eemedcorfu.com για την χωρίς δεύτερη σκέψη ανταπόκρισή του !
Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης οι έρευνες  παρέμειναν άκαρπες και η ομάδα επέστρεψε τα μεσάνυχτα στην Κέρκυρα. 
Σήμερα Παρασκευή, 2 μέλη της ομάδας συνεχίζουν να βρίσκονται στην περιοχή για περαιτέρω έρευνες.
Με πείσμα και αισιοδοξία για να βρεθεί ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης 

Απο τις συζητήσεις μας με μέλη της ομάδας αποκομίσαμε κάτι πολύ αισιόδοξο , που κάποιες φορές πιστέψαμε πως μπορεί και να έχει χαθεί στις μέρες μας   ...η  τεράστια διάθεση προσφοράς  προς τον το συνάνθρωπο ,η διάθεση να του απλώσεις το "χέρι"όταν αυτός το χρειαστεί ,χωρίς να λαμβάνεις χρήματα για αυτό που κάνεις ,παρά μόνο να γεμίζει η ψυχή σου απο την   αλληλεγγύη ,την κοινωνική προσφορά και την ηθική ικανοποίηση του εθελοντισμού.
Η  ομάδα ξεκίνησε ανεπίσημα το 2009 απο μερικούς φίλους, που αποφάσισαν να κάνουν το χόμπυ τους και ταυτόχρονα να προσφέρουν στον συνάνθρωπο.
Μια παρέα ανθρώπων με ιδιαίτερες ευαισθησίες σε κοινωνικά θέματα, έντονο πάθος για υπαίθριες δραστηριότητες, κοινούς στόχους και κοινές ιδέες.

Η  ΕΜΕΔ Κέρκυρας συνέβαλε και συμβάλλει στις έρευνες για τον  εντοπισμό του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, έχοντας στο πλάι της  τη βοήθεια απλών ανθρώπων ,όπως των τοπικών  ψαράδως της λίμνης των Ιωαννίνων  αλλά και την άμεση  συνδρομή του επιχειρηματία κ.Χήτου για τις έρευνες απο αέρος.

Αρκετές φορές όμως δεν αρκεί η ιδιωτική προσφορά ...αλλά χρειάζεται και αυτό που λέμε κράτος ....μέριμνα ...που είναι κρίμα να απουσιάζει .... (γιατί απουσιάζει)δυσκολεύοντας το έργο ανθρώπων ,που το μόνο που κάνουν, είναι να κάνουν τα πάντα για τους συνανθρώπους τους....

ΠΗΓΗ epirus-tv-news

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.