Header Ads

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΣΟΔΙΑΚΑΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑTΙΑΣ.



Με μια ιδιαιτέρως τιμητική παρουσία στις 24-9-2016 ξεκίνησε την φετινή 33η εκπαιδευτική χρονιά από την ίδρυσή του, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννίνων. Συμμετείχε στο καλλιτεχνικό σκέλος των εγκαινίων του νέου Μουσείου Αργυροτεχνίας, στο Κάστρο της πόλης παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, παρουσιάζοντας χορούς της Αστικής Παράδοσης των Ιωαννίνων.

Σκοπός του εντυπωσιακού μουσείου που δημιούργησε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Πειραιώς στην εσωτερική ακρόπολη του Κάστρου της πόλης είναι η διάσωση της γνώσης για την φημισμένη ηπειρώτικη αργυροτεχνία και η διάχυση της πληροφορίας γύρω από την τεχνολογία της στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για μουσείο θεματικό (το 9ο της Τράπεζας), αφού πραγματεύεται την τεχνολογία της αργυροχοΐας κατά την προβιομηχανική περίοδο, αλλά ταυτόχρονα  και μουσείο περιφερειακό, αφού εστιάζει κυρίως στην ιστορία της αργυροχοΐας στην περιοχή της Ηπείρου.
Το Συγκρότημα του Δήμου Ιωαννίνων, προσεκλήθη από το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς και λόγω της μεγάλης εμπειρία του σε ανάλογες εκδηλώσεις αφού από την ίδρυσή του το 1984, είχε την τιμή να παρουσιαστεί τουλάχιστον είκοσι φορές ενώπιων των πέντε τελευταίων Προέδρων της Δημοκρατίας.
Μεταξύ των εκατοντάδων  προσκεκλημένων που παρακολούθησαν τα εγκαίνια, παρευρέθησαν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο τέως Πρωθυπουργούς Αντώνης Σαμαράς, η Πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς Σοφία Στάϊκου, δεκάδες βουλευτές και δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.