Header Ads

Τριήμερο Για Τα Παιδιά Στους Μελιγγούς

Μεγάλη ήταν, το περασμένο τριήμερο, η συμμετοχή παιδιών σε διάφορες δράσεις που έγιναν στους Μελιγγούς και οργάνωσε η Αδελφότητα του χωριού.
Μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, με γονείς, παππούδες, θείους και φίλους συγκεντρώνονται από την περασμένη Παρασκευή και κάθε απόγευμα στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου όπου, με την καθοδήγηση του Μελιγγιώτη γλύπτη Βαγγέλη Κωστούλα, φτιάχνουν όλοι μαζί με κέφι, μια μεταλλική κατασκευή κεντημένη με τενεκεδάκια, δημιουργώντας ένα φωτεινό έργο τέχνης, έναν ήλιο, που θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή το απόγευμα (12 Αυγούστου) και θα τοποθετηθεί σ’ έναν τοίχο κοντά στο χώρο όπου βρίσκεται το περυσινό πολύχρωμο αερόστατο.
Επίσης, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στο προαύλιο του Λαογραφικού Μουσείου Μελιγγών «Οι Μελιγγόκουκλες» (ομάδα της Αδελφότητας) παρουσίασαν με επιτυχία την παράσταση κουκλοθέατρου «Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα». 

Έναν νορβηγικό μύθο βασισμένο σε διασκευασμένο κείμενο της Ειρήνης Σουργιαδάκη. Πολλά παιδάκια απόλαυσαν την ιστορία του μικρού Στρατή, μια ιστορία για την ομορφιά της μουσικής και την δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.
Υπεύθυνες για την παράσταση ήταν η Αγνή Τσίρκα και η Λένα με την Γιώτα Νάκη. Στο βιολί, συνόδευσε η Μαρίνα Βλάχου.

Η αποκορύφωση του τριημέρου ήταν την Κυριακή το απόγευμα, που έγινε μια ξεχωριστή εκδήλωση με εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, καταγόμενοι απ’ τους Μελιγγούς, παρουσίασαν εργασίες που έκαναν στα σχολεία τους, με τις οποίες συμμετείχαν και σε Πανελλαδικούς διαγωνισμούς και αφορούσαν θέματα σχετικά με την ιστορία των Ιωαννίνων, την φωτογραφία, την σύγχρονη τεχνολογία και τη ρομποτική.
Ο Βαγγέλης Τζίμας, ο Θοδωρής Κίτσος, η Σοφία Στέφου και η Ελένη Τζίμα περιέγραψαν την εμπειρία τους απ’ τη συμμετοχή σ’ αυτά τα προγράμματα και απάντησαν σε ερωτήσεις των ακροατών οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν απ’ τις γνώσεις τους.
Στη συνέχεια τη… σκυτάλη πήραν οι Χριστίνα και Κατερίνα Παππά, φοιτήτριες και οι δύο, που ανέλαβαν να «ξεναγήσουν» μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της επιστήμης, κάνοντας εύκολα αλλά συναρπαστικά πειράματα Χημείας! Με απλά υλικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά και με συγκεκριμένους συνδυασμούς τους μπορούμε π.χ. να φουσκώσουμε ένα μπαλόνι χωρίς να χρησιμοποιήσουμε αέρα, να «εξαφανίσουμε» αντικείμενα από φελιζόλ ή να προκαλέσουμε μια εικονική έκρηξη ηφαιστείου! Στο τέλος της βραδιάς όλα τα παιδιά πήραν από ένα αναμνηστικό δωράκι, το οποίο επιμελήθηκε η Λίνα Ριζοπούλου.
Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μελιγγών Σταύρος Κωστούλας, ο οποίος συνεχάρη εκτός από την Αδελφότητα και όλους όσους πήραν μέρος σ’ αυτή και ιδιαίτερα τους μαθητές για τις εργασίες τους. «Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του χωριού μας και είμαστε όλοι υπερήφανοι γι’ αυτά» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ήταν λοιπόν ένα τριήμερο πραγματικά δημιουργικό για όλους!
Το επόμενο ραντεβού είναι την Τετάρτη το απόγευμα με παιχνίδια των παιδιών στην πλατεία του χωριού και την Πέμπτη το απόγευμα με το διαγωνισμό καλαθιών στο γήπεδο μπάσκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.