Header Ads

Με επιτυχία και με πλήθος κόσμου το διήμερο εκδηλώσεων για τον «12ο Κολυμβητικό Διάπλου Αμβρακικού» από το Δήμο Αρταίων

Με επιτυχία και με πλήθος κόσμου το διήμερο εκδηλώσεων για τον «12ο Κολυμβητικό Διάπλου Αμβρακικού» από το Δήμο Αρταίων
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο εκδηλώσεων για τον «12ο Κολυμβητικό Διάπλου του Αμβρακικού» που διοργάνωσε τ
ο Σαββατοκύριακο ο Δήμος Αρταίων στην Κορωνησία. Τόσο ο Κολυμβητικός Διάπλους, στον οποίο συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από όλη την χώρα, όσο και οι παράλληλες εκδηλώσεις συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου και έδειξαν ότι ο αγώνας, ο οποίος φέτος διευρύνθηκε, μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Άρτα και όχι μόνο, καθώς και πόλο έλξης επισκεπτών στην περιοχή.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης υπογράμμισε πως «αποφασίσαμε από φέτος να διευρύνουμε τον Κολυμβητικό Διάπλου, με τη διοργάνωση για πρώτη φορά παράλληλων δράσεων, οι οποίες αναδεικνύουν την ομορφιά της περιοχής, τονώνουν την τοπική οικονομία και μεταφέρουν ένα σημαντικό μήνυμα: αυτό της ανάγκης για μεγαλύτερη προσοχή από όλους μας στον ίδιο τον Αμβρακικό.  Ως Δημοτική Αρχή Αρταίων στοχεύουμε στην μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών στην περιοχή μας και κυρίως τώρα το καλοκαίρι εδώ στην Κορωνησία, πιστεύοντας ακράδαντα ότι δεν έχουμε σε τίποτε να ζηλέψουμε από άλλες περιοχές. Αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί πάνω στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Κορωνησίας και του ίδιου του Αμβρακικού Κόλπου».
Στον 12ο Κολυμβητικό Διάπλου νικητές ήταν οι Γιώργος Σταυρόπουλος (Άνδρες) και Αικατερίνη Σιδηροπούλου (Γυναίκες) από τη Θεσσαλονίκη, που κάλυψαν την διαδρομή από τη Βόνιτσα στην Κορωνησία, μήκους 11 χιλιομέτρων, σε 3 ώρες και 9 λεπτά. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν για τους άνδρες οι Χρήστος Ηλιάδης και Κωνσταντίνος Ζαμπέτογλου και για τις γυναίκες οι Ελίνα Μάνθα και Κλεοπάτρα Στογιαννίδου.
Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε επίδειξη kite surfing από το Ναυτικό Όμιλο Κορωνησίας και Περιβαλλοντικός Περίπατος από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας και τον Σύλλογο Φίλων κατά του Καρκίνου του Μαστού «ΕπιΣτήθιοι», ενώ στο Κάστρο της Κούλιας διεξήχθη ημερίδα με θέμα «Αμβρακικός Κόλπος: Φύση-Πολιτισμός-Τουρισμός». Το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Λιμάνι της Κορωνησίας το παραδοσιακό Ψαράδικο Γλέντι, το οποίο αναβίωσε μετά από 10 περίπου χρόνια. Την Κυριακή στα νερά της Κορωνησίας έπεσαν και δεκάδες παιδιά από κολυμβητικές ακαδημίες της Άρτας, που έδωσαν με την παρουσία τους έναν ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση.

Ο Δήμος Αρταίων θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν στο διήμερο εκδηλώσεων και συγκεκριμένα: τους Εθελοντές Αιμοδότες, τους «ΕπιΣτήθιους Φίλους», το Ναυτικό Όμιλο Κορωνησίας, τους εισηγητές της ημερίδας, τα Κολυμβητικά Σωματεία της Άρτας, την ΔΟΑΚ Άρτας, τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας, τους κατοίκους της Κορωνησίας, τους χορηγούς: το αρτοποιείο «Γιολδάσης», τα νερά «Κωστηλάτα», την Lifeguard Hellas, τα Μέσα Ενημέρωσης, την Φωτογραφική Ομάδα Άρτας και όλους όσους παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις στηρίζοντας την πρωτοβουλία και βάζοντας τις βάσεις για μελλοντικές διοργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.