Header Ads

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων

H Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου συγχαίρει όλους τους μαθητές που πέρασαν από τη δύσκολη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Ευχόμαστε  στη νέα γενιά καλή δύναμη για τις δύσκολες μέρες που έρχονται και καλούς αγώνες για μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα.
Ανεξάρτητα από το πώς διακυμάνθηκαν οι βάσεις εισαγωγής
, η κάθε λαϊκή οικογένεια, ο κάθε απόφοιτος γνωρίζει τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσουν από δω και μπρος στην προοπτική των σπουδών.
Τα εμπόδια αυτά μετατρέπονται σε αδιέξοδα για τα παιδιά που δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους και οι οποίοι τώρα μπαίνουν σε  ένα εμπόριο ελπίδας, για «ένα κάποιο χαρτί» επαγγελματικής αποκατάστασης.
Για ακόμα μια φορά έρχεται στην επικαιρότητα η ανάγκη να δυναμώσει η απαίτηση για άμεσα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση. Για κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών στην πόλη μας, για δωρεάν μεταφορές, για δωρεάν συγγράμματα και εξοπλισμό, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.
Παράλληλα, είναι επείγουσα ανάγκη να παρθούν μέτρα στήριξης για τους νέους που δεν κατάφεραν να περάσουν ή και για τα παιδιά που εγκαταλείπουν το σχολείο. Για επαγγελματικές σχολές δημόσιες και δωρεάν, καταβολή επιδόματος ανεργίας από την πρώτη μέρα αναζήτησης δουλειάς, για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.