Header Ads

Με μαζικότατη συμμετοχή το 3ο γλέντι αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ

Με μαζικότατη συμμετοχή εργαζόμενων ανέργων, νέων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ, με μεγάλη επιτυχία, το 3ο γλέντι αλληλεγγύης που διοργανώθηκε από τη Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ, τα σωματεία και τις επιτροπές αγώνα εργαζομένων που συμμετέχουν σε αυτή.
Η Γραμματεία χαιρετίζει όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια με την εθελοντική δουλειά τους για την προετοιμασία και πραγματοποίηση του γλεντιού, με προσφορές για τη λαχειοφόρο, με την συμμετοχή τους στην προσπάθεια να γίνουν πλατειά γνωστές οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που επιδιώκει το ΠΑΜΕ να οργανωθούν.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Νίκος Έξαρχος, επικεφαλής της Γραμματείας του ΠΑΜΕ ο οποίος τόνισε την ανάγκη να μη μείνει κανένας μόνος του, κανένας ανοργάνωτος. Την ανάγκη να αναπτυχθεί η ταξική αλληλεγγύη των εργαζόμενων, άνεργων, φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών και των νέων από τις λαϊκές οικογένειες, σε αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις εφαρμογές των μνημονίων διαρκείας. 
 Τόνισε τη διαφορά της αλληλεγγύης που οργανώνουν τα σωματεία από άλλες δραστηριότητες των ΜΚΟ, των δήμων κλπ. «Η αλληλεγγύη των σωματείων στόχο έχει να αντέξουμε για να νικήσουμε με τους αγώνες μας τις δυσκολίες, τους εκμεταλλευτές μας, τα αφεντικά, το κεφάλαιο και το σύστημα τους».


 Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις δραστηριότητες αλληλεγγύης που πρόκειται να στηριχτούν και από τα έσοδα του γλεντιού αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα τα «μαθήματα αλληλεγγύης» που φέτος επιδιώκεται να καλύψουν περισσότερα παιδιά από πέρσι. Μαθήματα που αφορούν τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας που δεν μπορούν να έχουν ενισχυτική εκπαίδευση για να ανταπεξέλθουν στο σχολείο.
Αναφορά έγινε και στην δημιουργία του πρώτου αθλητικού συλλόγου από τα εργατικά σωματεία, ο οποίος θα πάρει μέρος φέτος το Σεπτέμβρη στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ΕΠΣΗΠ. «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ  επιμένουν ότι ο αθλητισμός δεν πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια». Μέσα και έξω από τα γήπεδα η ομάδα με την επωνυμία «ΕΑΣ Μαχητής» παλεύει κόντρα στην εγκατάλειψη και την ανυπαρξία του σχολικού αθλητισμού στη ναρκωκουλτούρα και το ντόπινγκ, τη σαπίλα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τη εμπορευματοποίηση του αθλητισμού.

Τέλος κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους να συσπειρωθούν στα ταξικά τους σωματεία, να πάρουν δύναμη από τη δύναμη τους. Για παλέψουν να μείνουν στα χαρτιά τα αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια, να ανατραπεί η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης στον πλούτο που παράγει.  Σε αυτή την κατεύθυνση κάλεσε να αξιοποιήσει  ο λαός κάθε όπλο που διαθέτει, την πείρα του, τον αποφασιστικό αγώνα, την αλληλεγγύη, τη ψήφο του στις επικείμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.