Header Ads

Τον δήμαρχο της πόλης Darmstadt της Γερμανίας υποδέχθηκε ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.

Συνάντηση με τον δήμαρχο Darmstadt της Γερμανίας 

Τον δήμαρχο της πόλης Darmstadt της Γερμανίας υποδέχθηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.

Με τον κ. Rafael ReiBer είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν θέματα λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και προοπτικές για μία διαρκή επικοινωνία και συνεργασία.

Το Darmstadt βρίσκεται στο κρατίδιο της Έσσης και θεωρείται πόλη της επιστήμης καθώς αποτελεί την έδρα πολλών επιχειρήσεων τεχνολογίας και ερευνητικών ιδρυμάτων.

Αξιοσημείωτη είναι η έντονη παρουσία του ελλην
ικού στοιχείου, καθώς ζουν και δραστηριοποιούνται περίπου τέσσερις χιλιάδες Έλληνες, ανάμεσά τους και πολλοί Ηπειρώτες.

Όπως ανέφερε ο κ. ReiBer ο δήμος στέκεται αρωγός της ελληνικής κοινότητας και έχει διαθέσει γραφεία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκπροσώπων της.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η συζητήση για την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς εκεί καταδείχθηκε πως οι δυνατότητες που έχουν οι δήμοι στη Γερμανία, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και δράσης, είναι τεράστιες, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην Ελλάδα, όπου το κεντρικό κράτος συνεχώς τους απαξιώνει και τους υποχρεώνει σε έναν γραφειοκρατικό λαβύριθνο. Διευκρινίζεται δε ότι οι διαφορές αυτές δεν συνδέονται με την οικονομική κατάσταση και γενικότερα τις οικονομικές δυνατότητες αλλά προέρχονται από το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των Δήμων. 

Πέραν αυτών οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν τρόπους περαιτέρω συνεργασίας με απώτερο στόχο την προβολή του Δήμου Δωδώνης στη Γερμανία, καθώς όπως είπε στη χώρα του, ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την ορεινή Ελλάδα και τις ομορφιές της.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης τον ενημέρωσε για την ιστορία της περιοχής και τα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής με έμφαση στον αρχαιολογικό χώρο.

Αποδέχθηκε δε την πρόσκλησή του και στο προσεχές μέλλον θα επισκεφθεί την Γερμανική πόλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.