Header Ads

Με επιτυχία η εκδήλωση για τον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών »στο Κέντρο Πληροφόρησης Ασπραγγέλων

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου  διοργάνωσε με επιτυχία, για έκτη συνεχή χρονιά, εκδήλωση για τον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 στο Κέντρο Πληροφόρησης Ασπραγγέλων του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.
Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν ένα υπέροχο πρωινό γνωριμίας με τον κόσμο των πουλιών, κατασκευάζοντας ξύλινες φωλιές, ζωγραφίζοντας και φτιάχνοντας από πηλό και χαρτί πουλιά και ζώα του Εθνικού Πάρκου. Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης μαθήματα λιθογλυπτικής από τον γλύπτη κ. Μιχάλη Οικονομίδη ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους οι οποίοι πρόθυμα προσπάθησαν να σκαλίσουν στην πέτρα διάφορες παραστάσεις με θέμα τα πουλιά. Επιπλέον οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την ομιλία της Δρ. Μαρίας Τσούπη με τίτλο «Τα πουλιά στην τέχνη» ενώ με τηλεσκόπια, κιάλια και οδηγούς αναγνώρισης παρατήρησαν πολλά από τα κοινά είδη πουλιών που συναντώνται στην περιοχή.  

Στις φετινές εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών  συμμετείχαν 37 χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας και στόχος τους ήταν η προώθηση της ευαισθητοποίησης για το αξιοθαύμαστο ταξίδι της μετανάστευσης αλλά και για τις δυσκολίες και τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα μεταναστευτικά πουλιά στους τόπους αναπαραγωγής, τα μεταναστευτικά περάσματα και τις περιοχές διαχείμασης τους στη Μεσόγειο και την Αφρική. Στην Ελλάδα την συνολική εποπτεία των εκδηλώσεων είχε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.