Header Ads

Εθνικό σχέδιο δράσης κατά της Ελονοσίας από το Υπουργείο Υγείας και τους Δήμους- Κανένα κρούσμα δεν έχει εμφανιστεί στην Ήπειρο.

 Σχέδιο δράσης με την κωδική ονομασία «Μερόπη», τίθεται σε ισχύ σε εθνικό επίπεδο...με σκοπό τη διατήρηση της χώρας ελεύθερης από ελονοσία, και την αποφυγή επανεγκατάστασης της νόσου, σε περιοχές όπου έχει εμφανιστεί στο παρελθόν. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ έχει αποσταλεί ενημερωτικό υλικό προς όλους τους Δήμους. Σημειώνεται ότι τα επιδημιολογικά, εντομολογικά και κλιματολογικά δεδομένα των τελευταίων ετών, υπογραμμίζουν την επιτακτική ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής και εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση της ελονοσίας, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία. Όπως αναφέρεται, το ενδεχόμενο επανεγκατάστασης της νόσου είναι υπαρκτό, διότι η χώρα αποτελεί τόπο διαμονής και εργασίας μεταναστών που προέρχονται από χώρες όπου ενδημεί η ελονοσία, και επίσης σε διάφορες περιοχές της χώρας υπάρχει ο κατάλληλος διαβιβαστής (κουνούπι), καθώς και εστίες αναπαραγωγής του. Σύμφωνα με στοιχεία, ) το 2013 είχαμε 25 κρούσματα, και το 2014 καταγράφηκαν συνολικά 38 κρούσματα, όλα εισαγόμενα. Να σημειωθεί ότι κανένα κρούσμα δεν έχει εμφανιστεί στην Ήπειρο, ενώ τα περιστατικά εντοπίζονται σε Αττική, Ξάνθη, Καρδίτσα, Βοιωτία και Λακωνία. Η δραστηριότητα των κουνουπιών στην περιοχή της Πρέβεζας ,
 ήταν και θα συνεχίσει να 2 είναι και τις υπόλοιπες ημέρες υψηλή όχι μόνο στις αγροτικές περιοχές όπου υπάρχουν λιμνάζοντα νερά αλλά ακόμη και μέσα στην πόλη. 
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.