Header Ads

Φοιτητές έδιωξαν αξιολογητές απο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εικόνες που μόνο απαράδεκτες μπορούν να χαρακτηριστούν διαδραματίστηκαν εχθές  το πρώι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ,  κατά την  έναρξη της διεθνούς αξιολόγησης του Πανεπιστημίου  από πενταμελή επιτροπή Ελλήνων πανεπιστημιακών.
Μια ομάδα 40 περίπου φοιτητών απο τον χώρο  της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καταδίωξαν και έδιωξαν απο το Πανεπιστήμιο πέντε Ελληνες αξιολογητές που διδάσκουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού  .
Ενα σκηνικό που θύμισε  ανάλογη πράξη ομάδας  φοιτητών  στις αρχές Νοεμβρίου στο ΕΚΠΑ .
Οι διαφωνούντες με τη διαδικασία  φοιητές έκαναν κατάληψη στο χώρο ,φωνάζοντας συνθήματα  ενάντια στην αξιολόγηση και απαίτησαν απο τα μέλη της επιτροπής να αποχωρήσουν .
Η ηγεσία του ΑΕΙ αποφάσισε να διακόψει τη διαδικασία και η συζήτηση  να συνεχιστεί σε άλλο χώρο.
Η ομάδα όμως των φοιτητών θέλοντας να εμποδίσει τους αξιολογητές να χρησιμοποιήσουν άλλο χώρο του Πανεπιστημίου ,δεν επέτρεψε τον επιβιβασμό τους στο  πανεπιστημιακό βαν.
Τελικώς η συζήτηση συνεχίστηκε σε ξενοδοχείο των Ιωαννίνων ,ενώ  κάποιοι απο την ομάδα  των φοιτητών δεν δίστασαν  να ακολουθήσουν   τα πρυτανικά αυτοκίνητα  για να μάθουν  τον προορισμό τους .
Στο θέμα αναφέρθηκε και  η αθηναική εφημερίδα Καθημερινή .
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ,κ.Καψάλης μιλώντας στην " Κ "θέλησε να διατηρήσει τους τόνους χαμηλά, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να μην πληγεί η θέση του ΑΕΙ εξαιτίας των μειοψηφικών αντιδράσεων. Από την πλευρά του, το Συμβούλιο του ΑΕΙ, όπως δήλωσε χθες στην «Κ» ο πρόεδρός του Παναγιώτης Σουκάκος, αντέδρασε με οξύτητα στην εκτόπιση των αξιολογητών και πανεπιστημιακών από την έδρα τους.
πηγη epirus-tv-news

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.