Header Ads

Κυλιόμενες στάσεις εργασίας έως και το Μ. Σάββατο για τους εργαζόμενους στα super market «Καρυπίδης»

Με τετράωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες έως και το Μ. Σάββατο συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι
στα super market «Καρυπίδης» (πρώην Αρβανιτίδης) κλιμακώνοντας τον αγώνα για τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. 
Από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι της επιχείρησης έχοντας συμπαραστάτη στον αγώνα τους  το κλαδικό σωματείο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Ιωαννίνων, πραγματοποίησαν περιφρούρηση στο κατάστημα της Χαριλάου Τρικούπη. Και τα 3 καταστήματα που έχει η επιχείρηση στο νομό δεν λειτούργησαν.
Οι εργαζόμενοι παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο χώρο μέχρι νωρίς το απόγευμα, έχοντας και την αλληλεγγύη συναδέλφων τους και από άλλα ταξικά σωματεία (Οικοδόμων, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Επισιτισμού, Συνταξιούχων) οι οποίοι έδωσαν το παρών από το πρωί. Στήριγμα τους είχαν επίσης και μέλη των οικογενειών τους. Σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης ενημέρωναν τον κόσμο για τις εξελίξεις που υπάρχουν στη συγκεκριμένη αλυσίδα super market, τους καλούσαν να δείξουν την αλληλεγγύη τους.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που έχει βγάλει το επιχειρησιακό σωματείο της εταιρείας «Από το 2015 έχουν ξεκινήσει οι καθυστερήσεις των πληρωμών μας, σήμερα μας χρωστάει 4 μήνες και το επίδομα άδειας του 2015. Τα καταστήματα είναι άδεια από εμπορεύματα και τα όποια χρήματα έχουν τα ταμεία δεν ξέρουμε που πηγαίνουν. Η εταιρεία μας γεμίζει με υποσχέσεις και ψέματα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και να παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις. Σήμερα θέλουμε λύσεις, να πληρωθούμε όλους τους μισθούς μας. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτό που περάσαμε πριν από 2 περίπου χρόνια επί Αρβανιτίδη. Να σταματήσει ο εμπαιγμός από την επιχείρηση που εδώ και μήνες προσπαθεί να μας εφησυχάσει, να μας  αποκοιμίσει, να κάνει τις κινήσεις της , να εξασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα. Το Υπουργείο Εργασίας να επισπεύσει την τριμερή συνάντηση που έχουμε ζητήσει,  και  να πάρει τώρα θέση»Οι εργαζόμενοι διεκδικούν :
- Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται (Δεκέμβρης, Γενάρης, Φλεβάρης, Μάρτης και επίδομα άδειας)
- Διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας.
- Πλήρη ενημέρωση για την πορεία της εταιρείας και το μέλλον των εργαζομένων.
Τέλος κάλεσαν τους εργαζόμενους του νομού, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να μείνουν αλληλέγγυοι στον αγώνα τους και να τον στηρίξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.