Header Ads

Στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων μετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών



Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας Δήμων και Περιφερειών της Β. Ελλάδας με σκοπό την Ίδρυση «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων», υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.
Από την πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη - την οποία αγκάλιασε η ΚΕΔΕ- για τη δημιουργία της Αμφικτυονίας, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα Γιάννενα, μια πόλη με ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.
Η «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» θα λειτουργήσει ως ένα δίκτυο  που θα ανταλλάσσει τεχνογνωσία και θα προωθεί τη συνεργασία με κοινές εκδηλώσεις, συνέδρια, επισκέψεις, έρευνες και μελέτες, όπως και την καθιέρωση κοινών προτύπων, αλλά και συνεργασιών με Διεθνείς Οργανισμούς. Κύριος στόχος είναι η αξιοποίηση της Αρχαίας Πολιτισμικής Φιλοσοφίας και Παράδοσης, με ευεργετικά αποτελέσματα για τον πολιτισμό τον τουρισμό, την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα της χώρας.
«Πιστεύω στη δικτύωση, πιστεύω στη συνεργασία και τη συνένωση δυνάμεων. Αναβιώνοντας τη λογική της συνεργασίας που φέρει ο θεσμός της Αμφικτυονίας - ένας πανάρχαιος θεσμός για την Ελλάδα - και δίνοντας του υπόσταση με βάση τα σύγχρονα δεδομένα, μπορούμε συντονισμένα να επιδιώξουμε απτά αποτελέσματα», όπως τόνισε σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.  
Σημείωσε επίσης πως για τους Δήμους που έχουν μια σημαντική ιστορική και πολιτιστική κληρονομία, όπως ο Δήμος Ιωαννιτών, ο πολιτισμός και κατ’ επέκταση ο τουρισμός, μπορούν να αποτελέσουν το «όχημα»  που θα κινητοποιήσει την τοπική οικονομία και θα δώσει «ανάσες» στην τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.