Header Ads

Mε επιτυχία ξεκίνησε το 14ο Preveza Jazz Festival στην Πρέβεζα

Με τον 13χρονο μαθητή του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας, Σπύρο Γάτο που εντυπωσίασε και κέρδισε το θαυμασμό και το θερμό χειροκρότημα του κοινού, παίζοντας στο πιάνο blues standards άνοιξε η αυλαία του 14ου Preveza Jazz Festival,σύμφωνα με τη Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας.
 Στη σκηνή στη συνέχεια ανέβηκε ο θρύλος της τζαζ ροκ σκηνής στην Τσεχία των 70’ς, δεξιοτέχνης του πιάνου, Μartin Kratochvil και ο Αμερικάνος βιρτουόζος κιθαρίστας Tony Ackerman.
Η Πρώτη βραδιά έκλεισε με τη νέα αποκάλυψη της soul funk σκηνής της χώρας μας με το ηχόχρωμα «μαύρης» ντίβας Idra Kayne. Το φεστιβάλ που ξεκίνησε τo βράδυ της Παρασκευής θα ολοκληρωθεί την Κυριακή και πραγματοποιείται στον παραλιακό πεζόδρομο της Πρέβεζας μπροστά από τα δικαστήρια, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Σήμερα δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ σειρά έχει το Λουξεμβούργο με τους Pol Belardi's Force ένα καθιερωμένο νεανικό τρίο με επιρροές από τζαζ, κλασσική, ποπ, χιπ-χοπ κα. Την σκυτάλη στη συνέχεια θα πάρει το International All Stars group που εκπροσωπεί την Ολλανδία και αποτελείται από τους Ineke, Dimitriadis, Stanik και Guilfoyle.
Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τους ΑθηναίουςFunky Lab με επιρροές από 70’ς μέχρι σύγχρονο ποιοτικό funk. Στην κιθάρα ο εξαιρετικός Πρεβεζάνος μουσικός Θάνος Παγκράτης. Το Jazz Festival που αποτελεί θεσμό για την Πρέβεζα διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα, ο Δήμος, και το Preveza Jazz Festival.Υπό την αιγίδα των πολιτιστικών τμημάτων των Πρεσβειών Τσεχίας Λουξεμβούργου, Ολλανδίας, Σουηδίας και Ελβετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.