Header Ads

Δικαιότερη κατανομή αιθουσών προς τις σχολικές καθαρίστριες στο Δήμο Αρταίων

Δικαιότερη κατανομή αιθουσών προς τις σχολικές καθαρίστριες στο Δήμο Αρταίων
Σε ένα κείμενο 8 σημείων, μέσω του οποίου πραγματοποιείται η δικαιότερη κατανομή σχολικών αιθουσών ανά καθαρίστρια, συμφώνησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως χθες, σχετικά με την καθαριότητα
των σχολικών μονάδων από τις συμβασιούχες καθαρίστριες του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
Ο Δήμος Αρταίων φέτος προχώρησε στη δικαιότερη κατανομή των σχολικών αιθουσών που αντιστοιχούν στις σχολικές καθαρίστριες που εργάζονται στον ίδιο χώρο, ώστε να αρθούν οι όποιες αδικίες υπήρχαν μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα είναι έξι εργαζόμενες να χάσουν από λίγες αίθουσες, αλλά και αρκετές άλλες να πάρουν από κάποιες αίθουσες παραπάνω. Παράλληλα, μετά την δικαιότερη κατανομή δημιουργήθηκαν τέσσερις νέες θέσεις εργασίας.
Αναλυτικά το Σώμα πρότεινε προς τις Σχολικές Επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης τα εξής:
1. Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις του προηγούμενου σχολικού έτους, εφόσον δεν υπάρχει καταγγελία πλημμελούς έργου από το Διευθυντή του Σχολείου και να  μη μειωθούν οι οικονομικές τους απολαβές.
2. Να υπάρχει ισοκατανομή των αιθουσών μεταξύ των καθαριστριών στην ίδια σχολική μονάδα και για λόγους εργασιακής δικαιοσύνης αλλά και για να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα στον καθαρισμό των σχολείων.
3. Δεδομένου ότι  η περιοχή μας έχει αυξημένα ποσοστά ανεργίας, να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
4. Να εξετάσουν οι Σχολικές Επιτροπές την προσθήκη νέων αιθουσών και κοινόχρηστων χώρων προς καθαρισμό, δεδομένου ότι σε κάποια σχολεία (π.χ. Μουσικό) έχει αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών και των αιθουσών διδασκαλίας.
5. Να διεκδικηθεί από το Υπουργείο Παιδείας να πληρώνονται επιπλέον και οι κοινόχρηστοι χώροι των Σχολείων, αύλειοι χώροι, τουαλέτες, διάδρομοι, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βοηθητικοί χώροι, κ.λ.π.
6. Να εξασφαλίζεται η καθαριότητα των σχολικών χώρων και να μην τίθενται  θέματα υγιεινής για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Σε αντίθετη περίπτωση ο Διευθυντής των Σχολείων και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, θα προβαίνουν στις προβλεπόμενες ενέργειες.
7. Να διεκδικηθεί άμεσα από το Υπουργείο Παιδείας η αύξηση της αποζημίωσης ανά αίθουσα από 33,00€    σε   50,00€.
8. Την επόμενη σχολική χρονιά, να εξεταστεί η δυνατότητα πρόσληψης των καθαριστριών με διαγωνισμό κατόπιν μοριοδότησης, λαμβάνοντας υπόψη κυρίως οικονομικά, κοινωνικά, οικογενειακά και λοιπά κριτήρια, όπως σε άλλους Δήμους.   

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.