Header Ads

Nυχτερινός Αγώνας , Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος και Διάθλου ΠΑΡΓΑ 01 και 02 Οκτωβρίου 2016

Nυχτερινός Αγώνας , Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος  και Διάθλου

ΠΑΡΓΑ 01 και 02 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας  οργανώνει   αγώνα ορεινού τρεξίματος και aquathlon  καθώς και νυχτερινό αγώνα στην Πάργα  με την επωνυμία «3ος Άγγελος Φέτσης 2016». Οι αγώνες  είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του Ολυμπιονίκη Άγγελου Φέτση , ο οποίος έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθηνών το 1896 και συνδέεται ιστορικά με την πόλη της Πάργας.

Οι αγώνες εκτός από τον αθλητικό χαρακτήρα έχουν ως στόχο να αναδείξουν και να προστατεύσουν τον απαράμιλλης ομορφιάς ενετικό ελαιώνα που αγκαλιάζει τον ιστορικό οικισμό της Πάργας και τον γεμάτο ζωή θαλάσσιο βιότοπο της πόλης μας.Οι αγώνες θα ξεκινήσουν με θέα το ενετικό φρούριο και το γαλλικό κάστρο στο νησί και θα περάσουν από τα εκπληκτικής ομορφιάς ξωκκλήσια στον λόφο της Αγίας Ελένης. Επίσης για πρώτη χρονιά φέτος οργανώνεται νυχτερινός αγώνας στο ιστορικό κέντρο της πόλης ο οποίος θα περάσει μέσα από το ενετικό φρούριο και τα καντούνια της πόλης. Ο αγώνας γίνεται με την στήριξη της 2ης  Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 01 (ο νυχτερινός) και Κυριακή 02 (το aquathlon και ο ορεινός)  Οκτωβρίου στην Πάργα και θα ξεκινήσουν στις 9:30 το πρωϊ.H εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στην παραλία της Πάργας . Στον αγώνα ορεινού τρεξίματος η απόσταση είναι 11.500μ και  δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι δρομείς άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και θα υπάρχουν οι εξής  κατηγορίες αθλητών  : α) έως 40 ετών β) 40 με 50 ετών και  γ) 50 ετών και άνω .

Στον νυχτερινό αγώνα συμμετέχουν οι   αθλητές  που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους .Επίσης δεν υπάρχουν κατηγορίες ,θα βραβευτούν μόνο οι τρείς πρώτοι.

Στον aquathlon συμμετέχουν οι   αθλητές  που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και θα αγωνιστούν στα 600μ κολύμβηση και 5300μ τρέξιμο .

Σε όλους τους αθλητές θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Περισσότερες Πληροφορίες

http://pargarace.com/3%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%86%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%B7%CF%82-2016/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.