Header Ads

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για τη διαγραφή απο τα Μητρώα Ανεργίας των σχολικών τροχονόμων

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο συνεχίζει το απαράδεκτο καθεστώς «εθελοντικής εργασίας» των σχολικών τροχονόμων αλλά χειροτερεύει ακόμη περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων
Έτσι, σα να μη φτάνει ότι οι εργαζόμενοι που έχουν αυξημένο κίνδυνο ατυχημάτων, δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεν έχουν ασφάλιση και τους δίνονται ως έξοδα κίνησης  176 ευρώ μικτά, η Κυβέρνηση έρχεται με εγκύκλιο να ενημερώσει  ότι πρέπει να διαγραφούν από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Να χάσουν δηλαδή, αυτές  τις ελάχιστες παροχές των ανέργων όπως η συμμετοχή σε προγράμματα ή το επίδομα ανεργίας. Η Κυβέρνηση προετοίμαζε από καιρό αυτή την κατάσταση, καθώς ήδη από το Σεπτέμβριο δε δεχόταν να ανανεώσει τις κάρτες ανεργίας στον ΟΑΕΔ, των συναδέλφων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια να μειωθεί «στα χαρτιά» ο αριθμός των ανέργων, να αφαιρεθούν τα ψίχουλα που δίνονται για παροχές. Η ίδια προσπάθεια έγινε και το καλοκαίρι με τους σπουδαστές των ΙΕΚ, προσπάθεια που προσέκρουσε στην αντίσταση και την οργανωμένη πάλη των σπουδαστών.
Δεν γίνονται τυχαία τέτοιες ενέργειες : γίνονται για να φέρουν σε απόγνωση τους εργαζόμενους, να τους κάνουν να δεχτούν την εργασιακή κόλαση, που ζητά το κεφάλαιο, του υποκατώτατου  μισθού, των συμβάσεων μηδενικών ωρών εργασίας κ.ο.κ.
Το
Εργατικό Κέντρο Ν. Ιωαννίνων δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των σχολικών τροχονόμων, θα παλέψει μαζί τους για μονιμοποίηση στις θέσεις εργασίας τους, για μισθό με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ιατρική κάλυψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.