Header Ads

Ανοιξε "κρατήρας"στο Καλπάκι [βίντεο]

Νέα υποχώρηση εδάφους σημειώθηκε βραδινές ώρες εχθές σε οικόπεδο  στον περιφερειακό δρόμο Καλπακίου ,δίπλα σε μία στάνη .

Για καλή του τύχη ο βοσκός και τα ζώα  δεν βρίσκονταν στο σημείο  την ώρα που υποχώρησε η γη.
Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το μέγεθος της μεγάλης καθίζησης καθώς στο σημείο εκδήλωσης του γεωολογικού φαινομένου δημιουργήθηκε ένας πολύ μεγάλος κρατήρας .
Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΠΥ που βρέθηκαν σήμερα στο σημείο, το οποίο για λόγους ασφαλείας έχει αποκλειστεί  ,το βάθος του "κρατήρα" ξεπερνά τα 20 μέτρα ,ενώ η επιφάνεια της καθίζησης αγγίζει τα 200 τ.μ
Στην περιοχή βρίσκονται  και αρκετοί κάτοικοι, καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν στο giannena-view  δεν έχουν δει κάτι ανάλογο  κατά το παρελθόν .
"Μένω  στην περιοχή εδώ και 60 χρόνια και ποτέ  μου δεν έχω  δει κάτι ανάλογο."σημείωσε χαρακτηριστικά συνταξιούχος  ,ενώ ένας άλλος ηλικιωμένος δεν έκρυψε την ανησυχία   των κατοίκων του Καλπακίου .
Στο σημείο αναμένεται κλιμάκιο του ΙΓΜΕ   για την εκτίμηση της κατάστασης.
Σύμφωνα πάντως  με τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ.Καψάλη , οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών δείχνουν πως το φαινόμενο  έχει σχέσεις με τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται στην περιοχή ,εδώ και μια εβδομάδα μετά τον μεγάλο σεισμό του περασμένου Σαββάτου .

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.