Header Ads

Διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγορίου για τις μετατάξεις υπαλλήλων

Διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου
Ζαγορίου για τις μετατάξεις υπαλλήλων
Στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος διαμαρτυρίας, για την μη αποδοχή της πρότασης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να έχουν λόγο οι Δήμαρχοι στις μετατάξεις υπαλλήλων, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζαγορίου στην συνεδρίαση της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου.
Ο Δήμος Ζαγορίου ως ορεινός και μικρός αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης, λόγω συνταξιοδοτήσεων και μετατάξεων και της απαγόρευσης, ουσιαστικά, νέων προσλήψεων και ενδέχεται να έχει  νέες απώλειες προσωπικού στην συνέχεια.
Με τον νέο νόμο «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση» που  ψηφίστηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και αφορά νέο σύστημα για τις εθελούσιες και όχι υποχρεωτικές μετατάξεις στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, διατηρείται το προϋπάρχον καθεστώς με το οποίο δεν απαιτούνταν η σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων.
Το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αν και αρχικά ήταν θετικό, τελικά  όμως δεν υιοθέτησε την πρόταση-εισήγηση  της ΚΕΔΕ (ήταν απόφαση του συνεδρίου της το 2015). Η  αρμόδια Υπουργός κ. Όλγα Γεροβασίλη, υποστήριξε ότι αυτό θα ήταν αντίθετο με την φιλοσοφία του σχεδίου νόμου και επισήμανε ότι όλα θα γίνονται ψηφιακά, χωρίς να χρειάζεται κανείς «ενδιάμεσος».
«Αν και με το νέο Νόμο τίθεται ως όριο να παραμένει στη θέση του το 70% από κάθε  ειδικότητα που προβλέπεται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, αυτό δεν αποτελεί λύση για το δήμο Ζαγορίου δεδομένου ότι,  ήδη λείπουν πολλές ειδικότητες,  δεν αποκλείονται νέα αιτήματα για μετατάξεις, ενώ δύσκολα θα μεταταχθεί προσωπικό προς τον Δήμο μας » σημείωσε στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γαβριήλ Παπαναστασίου ο οποίος τάχθηκε υπέρ της σύμφωνης γνώμης των Δημάρχων για την μετάταξη υπαλλήλων,  αλλά και του κ. Λεωνίδα Τσουμάνη εκ μέρους της ελάσσονος μειοψηφίας.
Ομόφωνα το Σώμα προχώρησε στην έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζαγορίου, στη συνεδρίαση  της 28ης Νοεμβρίου 2016, έχοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις με την ψήφιση του σχεδίου νόμου για το «Ενιαίο Σύστημα  Κινητικότητας στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση», θέμα που αφορά άμεσα τον Δήμο μας, εκφράζει:
1) Την έντονη διαμαρτυρία του για την μη αποδοχή από το αρμόδιο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, της εισήγησης της ΚΕΔΕ (απόφαση του συνεδρίου της το 2015) να ζητείται και η σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου για την μετάταξη προσωπικού.
2) Την διαφωνία του με την ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική που δεν επιτρέπει τις νέες προσλήψεις και αφήνει υποστελεχωμένες τις Υπηρεσίες του Δήμου, λόγω των συνταξιοδοτήσεων και των μετατάξεων.
3) Την αποφασιστικότητά του να διεκδικήσει την πλήρη στελέχωση των Υπηρεσιών του Δήμου Ζαγορίου, για να μπορεί να ανταποκριθεί  στις αυξημένες ανάγκες λειτουργίας, στα υποχρεώσεις του προς τους δημότες και στο πλήθος των αρμοδιοτήτων που εκχωρήθηκαν, χωρίς μάλιστα τους αντίστοιχους πόρους.
Το παρόν ψήφισμα να κατατεθεί στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στην ΠΕΔ Ηπείρου, καθώς και στα Υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.