Header Ads

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ

Εκφράζουμε την αμέριστη ταξική αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των εργατών της εργολαβικής εταιρίας ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ συμφερόντων Γαντζούλα που προχώρησαν σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ σε συμβολική κατάληψη της ΔΕΗ στην Άρτα.
 Οι εργάτες που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 3 Νοέμβρη, είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους κόντρα στην εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία που τους αφήνει για μήνες απλήρωτους, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων οφειλών που υπολογίζονται σε χιλιάδες ευρώ.
Οι αγωνιζόμενοι εργάτες της εργολαβικής εταιρίας ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ διεκδικούν να ζήσουν τις οικογένειες τους. Απαντούν οργανωμένα και συντονισμένα υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα τους, τα συμφέροντα της τάξης τους, απέναντι στο όργιο της απλήρωτης δουλειάς, τις προκλήσεις και την κοροϊδία των εργολάβων.
 Η απλήρωτη δουλειά, οι μειωμένοι μισθοί, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, το βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ για την ενίσχυση των κερδών της εργοδοσίας είναι συνέπειες της βαθιά αντεργατικής πολιτικής που υλοποιείται και στο χώρο της ενέργειας προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου.
Την ίδια ώρα που μεγαλώνει η επίθεση στην ζωή και στα δικαιώματα των εργατών στα εργολαβικά συνεργεία της ΔΕΗ αυξάνονται στα ύψη τα τιμολόγια του ρεύματος για την εργατική λαϊκή οικογένεια, απειλούνται και εκβιάζονται με διακοπή ρεύματος τα σπίτια των ανέργων και των απλήρωτων εργατών που αδυνατούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς, δεν διστάζουν να αφήσουν οικογένειες στο σκοτάδι και στο κρύο. 
Αυτές είναι οι συνέπειες από την πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς που εφαρμόζεται και στο τομέα της ενέργειας από κυβέρνηση και ΕΕ. Απλήρωτοι και φτηνοί εργάτες, πανάκριβο ρεύμα για τις λαϊκές οικογένειες, φτηνό ρεύμα και προνόμια για τους βιομήχανους.   
Η επίθεση είναι ενιαία, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, εκεί που δουλεύει και εκεί που ζει  η εργατική λαϊκή οικογένεια, με επιπτώσεις στα δικαιώματα και στις ζωές των εργατών και των παιδιών τους.
Γι αυτό και ο αγώνας  των εργατών της εργολαβικής εταιρίας ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ χρειάζεται να συναντήσει την καθολική συμπαράσταση όλων των εργαζομένων από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Σωματεία, σύλλογοι, εργατικοί και λαϊκοί φορείς να υψώσουν ασπίδα προστασίας στον αγώνα των εργατών της εργολαβικής εταιρίας ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ.Να συναντήσει την έμπρακτη αλληλεγγύη με κάθε μέσο και τρόπο.
Οι ανάγκες για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μισθούς και δικαιώματα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, για φτηνό ρεύμα για το λαό, προβάλλουν με τον πλέον καθαρό τρόπο στον αγώνα αυτό γι αυτό και χρειάζεται πανεργατική στήριξη. Αναδεικνύεται η ανάγκη να ανοίξει άλλος δρόμος, άλλη προοπτική κόντρα στα μονοπώλια  που λυμαίνονται και το κλάδο της ενέργειας. 
Όλοι στον αγώνα, κανένας μόνος τους. Όλοι στην απεργία ΠΈΜΠΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.