Header Ads

«Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι Από Το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου»

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση και την προβολή της προστατευόμενης περιοχής, θα υλοποιήσει για τρίτη συνεχή χρονιά, Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι με θέμα «Τα ήθη και τα έθιμα της περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου».
Το Εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας, το τριήμερο 14 -15-16 Δεκεμβρίου στο κτήριο της Βιβλιοθήκης στη Κόνιτσα, με την συμμετοχή των μαθητών του 1ου , 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Κόνιτσας.
Επίσης, αντίστοιχο εργαστήρι ανοιχτό για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρες 18.00 - 20.30 στην πόλη των Γρεβενών στο κτήριο της Βιβλιοθήκης σε συνεργασία με το Δήμο Γρεβενών και την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών με είσοδο ελεύθερη.
Οι μικροί συμμετέχοντες και στα δύο εργαστήρια θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις παραδόσεις των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου μέσα από τα ήθη και τα έθιμα, τα κάλαντα, τις γεύσεις, τις μυρωδιές, τα παραμύθια και τους μύθους αλλά και τις χειροτεχνίες με υλικά προερχόμενα από την προστατευόμενη περιοχή όπως κλαδιά, κουκουνάρια, βελανίδια κ.ά.
Σκοπός του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι οι μαθητές να γνωρίσουν τη σημασία των ηθών και των εθίμων της περιοχής, να αναγνωρίσουν τις διαφορές των επιμέρους περιοχών του Εθνικού Πάρκου και να αντιληφθούν τη σημαντικότητα της διατήρησης της παράδοσης κάθε περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.