Header Ads

«Νέοι ορίζοντες στην αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων»




Η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών διοργανώνουν Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα:

«Νέοι ορίζοντες στην αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων»

και κύριο ομιλητή τον κ. Δημήτριο Καρμπαλιώτη, Επίκουρο Καθηγητή Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης, Η.Π.Α. και Προσκεκλημένο Καθηγητή της Σχολής Επιστημών Υγείας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016, και ώρα 19:00 στην Αίθουσα «Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της Ε.Η.Μ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Χαιρετισμοί
Εισήγηση της Κοσμήτορος της Σχολής Επιστημών Υγείας κυρίας Μαργαρίτας Τζαφλίδου: «Ο θεσμός των Επισκεπτών/Προσκεκλημένων Καθηγητών και η σημασία τους για τη Σχολή Επιστημών Υγείας και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων».
Εισήγηση της κ. Αικατερίνης Νάκα, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Καρδιολογίας του Τμήματος Ιατρικής: «Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων. Τι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα και τι μπορούμε ακόμη να κάνουμε »
Εισήγηση του κ. Λάμπρου Κ. Μιχάλη, Καθηγητή Καρδιολογίας του Τμήματος Ιατρικής: «Θεραπεία καρδιαγγειακών νοσημάτων στη ΒΔ Ελλάδα σήμερα. Ο ρόλος της Σχολής Επιστημών Υγείας και του Πανεπιστημίου και δυνατότητες για το μέλλον »
Παρουσίαση του Προσκεκλημένου Καθηγητή κ. Δημητρίου Καρμπαλιώτη από τον κ. Χρήστο Κατσούρα, Αναπληρωτή Καθηγητή Καρδιολογίας του Τμήματος Ιατρικής
Ομιλία του Προσκεκλημένου Καθηγητή της Σχολής Επιστημών Υγείας κ. Δημητρίου Καρμπαλιώτη: «Παρόν και μέλλον στην επεμβατική αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η σημασία της έρευνας και των διεθνών επιστημονικών δικτύων».
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κοσμήτωρ της Σχολής, Καθηγήτρια
κ. Μαργαρίτα Τζαφλίδου.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.





Δημήτριος Καρμπαλιώτης
Προσκεκλημένος Καθηγητής
της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει την μεγάλη χαρά και τιμή να αναγορεύσει σε Προσκεκλημένο Καθηγητή τον εξαίρετο Έλληνα επιστήμονα κ. Δημήτρη Καρμπαλιώτη, στις 19 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. στην Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας.
Ο κ. Δημήτρης Καρμπαλιώτης είναι Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκη ( Η.Π.Α.) και σήμερα συγκαταλέγεται στους κορυφαίους επεμβατικούς καρδιολόγους στον κόσμο.
Επισκέπτεται τα Ιωάννινα αρκετές φορές το χρόνο, για να διδάξει φοιτητές και ειδικούς ιατρούς σύγχρονες τάσεις και πρωτοποριακές μεθόδους στην επεμβατική καρδιολογία.
Εξαιρετικά σημαντική είναι η συνεισφορά του στη διασύνδεση της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το Columbia University της Νέας Υόρκης, ώστε οι νέοι Έλληνες καρδιολόγοι που έχουν ειδικευτεί στα Γιάννενα να μπορούν στη συνέχεια να μετεκπαιδευτούν στο Columbia University με τον καλύτερο τρόπο και να επιστρέψουν στον τόπο μας για να προσφέρουν τόσο στην Ήπειρο όσο και συνολικά στην Ελλάδα.
Η αναγόρευση του κ. Δημήτριου Καρμπαλιώτη σε Προσκεκλημένο Καθηγητή της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα συμβάλει στην κατανόηση του πολύ σημαντικού έργου που συντελείται στις μέρες μας καθώς και των μελλοντικών στόχων και προοπτικών, ούτως ώστε η Ήπειρος να αναδειχτεί σε σημείο αναφοράς για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων στην χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.