Header Ads

Συνελήφθησαν στο Καλπάκι Ιωαννίνων, πέντε άτομα, που ενέχονται στην εισαγωγή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης

Συνελήφθησαν στο Καλπάκι Ιωαννίνων, πέντε άτομα, που ενέχονται στην εισαγωγή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης
Κατασχέθηκαν, περίπου -104- κιλά κάνναβης και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, σχετιζόμενα με τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών
Στη σύλληψη πέντε ατόμων που ενέχονται σε εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διοχέτευσή τους στην εγχώρια αγορά, προχώρησαν σήμερα (09-12-2016) το πρωί, στην περιοχή του Καλπακίου Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.
Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς (δύο γυναίκες, 33 και 20 ετών και έναν 33χρονο άνδρα) καθώς και δύο υπηκόους Αλβανίας, έναν 26χρονο και μία 21χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, έκθεσης ανηλίκου, παραβάσεων της Νομοθεσίας περί όπλων και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Για τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιήθηκε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν η 33χρονη, η οποία συνόδευε και το 4χρονο παιδί της καθώς και η 20χρονη, το οποίο ακινητοποιήθηκε στο Καλπάκι Ιωαννίνων,  ενώ στο εσωτερικό του και συγκεκριμένα στο χώρο των αποσκευών, βρέθηκαν τέσσερις σάκοι που περιείχαν σαράντα εννέα (49) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -104.350- γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή, άλλο ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (όπου επέβαιναν οι υπόλοιποι συλληφθέντες)  και όπως διαπιστώθηκε είχαν μεταβεί εκεί τόσο για τον συντονισμό της παραλαβής και της μεταφοράς των ναρκωτικών όσο και για την κατόπτευση του δρομολογίου κίνησης και τον έλεγχο για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (104.350) γραμμαρίων
δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών
ένα  αεροβόλο πιστόλι τύπου airsoft, το οποίο βρέθηκε στο αυτοκίνητο που ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά
επτά κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και τη μεταξύ τους επικοινωνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.