Header Ads

Η ΛΑ.Ε. ΑΡΤΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 6/10, ΩΡΑ 10.30 π.μ. Στο Εργατικό Κέντρο Άρτας

Η ΛΑ.Ε. ΑΡΤΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ 6/10, ΩΡΑ 10.30 π.μ. Στο Εργατικό Κέντρο Άρτας
Αυτό το μήνα χιλιάδες συνταξιούχοι είδαν για μια ακόμη φορά να κόβονται οι συντάξεις τους. Η νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων έρχεται λίγο μετά την περικοπή του ΕΚΑΣ σε περίπου 160.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Για πολλοστή φορά, η τρίτη ηλικία «πληρώνει το μνημονιακό μάρμαρο».
Η κυβέρνηση με τα μέτρα αυτά έχει υπερακοντίσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που υποτίθεται ότι θα καταργούσε. Με το τρικ του επανυπολογισμού ξεφεύγει το σκόπελο του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε τις κρατήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης παράνομες.
Και δεν σταματά εδώ. Στον προϋπολογισμό του 2017 που κατέθεσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προβλέπονται μειώσεις στις συντάξεις ύψους 780 εκατ. ευρώ, και αφορούν σε περικοπές στο ΕΚΑΣ, σε νέες μειώσεις επικουρικών, μειώσεις των νέων συντάξεων, των συντάξεων χηρείας, και πάει λέγοντας.
Τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι λοιποί εντολοδόχοι των δανειστών και τοκογλύφων, θα πρέπει να καταλάβουν ότι για το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα έχουν συνεισφέρει εκατομμύρια εργαζόμενοι. Η ιστορία θα «γράψει» με τα πιο μαύρα χρώματα όλους αυτούς που κατακρεούργησαν συντάξεις και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Οι συνταξιούχοι θα είναι στους δρόμους, αψηφώντας τα χημικά και τις ασπίδες των ΜΑΤ, επειδή πρέπει να υπερασπίσουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στο οποίο συνεισέφεραν επί δεκάδες χρόνια που δούλευαν. Πρέπει να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους σε αξιοπρεπή σύνταξη και αξιοπρεπή ζωή, όταν μάλιστα, στη ζοφερή μνημονιακή πραγματικότητα που μας επιβάλουν, με τη σύνταξη αυτή επιβιώνουν και οι οικογένειες των άνεργων παιδιών τους.
Η Λαϊκή Ενότητα καλεί όλη την ελληνική κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές.
Καλεί τους συνταξιούχους της Άρτας να συμμετάσχουν δυναμικά στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα συνταξιουχικά σωματεία της περιοχής, την Πέμπτη 6 Οκτώβρη, στις 10.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Άρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.