Header Ads

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ανοίγει τα πανιά του με τον Οδυσσεβάχ Στο «Καμπέρειο» Θέατρο το κλασσικό έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ανοίγει τα πανιά του με τον Οδυσσεβάχ
               Στο «Καμπέρειο» Θέατρο το κλασσικό έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, «ανοίγει τα πανιά του» και ο θρυλικός πια Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου, έρχεται να μαγέψει τους μικρούς μας φίλους, μέσα από μια πολύ όμορφη παράσταση της Νεανικής – Παιδικής του Σκηνής.
Η παράσταση, που ανεβαίνει φέτος το χειμώνα στο θέατρο «Καμπέρειο», φιλοδοξεί, να παρασύρει μαζί της στο ταξίδι το νεανικό – και όχι μόνο – κοινό απ’ όλη την Ήπειρο, να φάνε μαζί το λωτό… και να ξεχάσουν να μεγαλώσουν.
Βασικό θέμα του έργου, που πλέον θεωρείται κλασσικό, είναι η νοσταλγία για την πατρίδα, καθώς και η θέληση και η επιμονή να κατακτάς τους στόχους σου μένοντας πιστός σ' αυτό που πιστεύεις, ξεπερνώντας κινδύνους και πειρασμούς.
Ένας παραμυθάς διηγείται μια ιστορία, αλλά… μπερδεύει το ένα παραμύθι με το άλλο και τα κάνει… θάλασσα. Τελικά αποφασίζει να φτιάξει μια δική του ιστορία, χρησιμοποιώντας στοιχεία που του αρέσουν από τα παραμύθια που ξέρει.
Η σκηνή του «Καμπέρειου» Θεάτρου, μετατρέπεται σε… καράβι και όλοι μαζί σαλπάρουμε για να γνωρίσουμε τον Κύκλωπα Αρχισαλαχάρ, που όταν τραγουδάει η γη ταρακουνιέται, την Λαριζάντ, την πριγκίπισσα που με την ομορφιά της μπορεί να σε βγάλει από το δρόμο, τη μάγισσα Κιρκίλα που πετάει, τους πειρατές, τη γοργόνα, τους λωτοφάγους και άλλους τόσους ήρωες που θα μας κάνουν να αγαπήσουμε το ταξίδι!
Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα αγαπημένα παραμύθια.
Μια γοητευτική ιστορία που μας ταξιδεύει μαζί με τον Οδυσσεβάχ και τους συντρόφους του στο δρόμο του γυρισμού προς την μυθική Ιθαγδάτη της ψυχής μας.
Οι συντελεστές της παράστασης:
Τη σκηνοθεσία του έργου που ανεβάζει φέτος το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, ανέλαβαν οι Ντίνα Αβαγιανού και Νίκος Αρβανίτης.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνα Γεωργαντά, Χρήστος Γλυκός, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Βάγια Ματσαφτσή, Αγγελική Μιχαλοπούλου και Απόστολος Τσιρώνης.
Η μουσική είναι του Διονύση Σαββόπουλου, οι στίχοι των τραγουδιών του Διονύση Σαββόπουλου και της Ξένιας Καλογεροπούλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Κωνσταντίνου Ζαμάνη και η μουσική διδασκαλία της Ειρήνης Δόβα.
Οι παραστάσεις του έργου θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου εγκαινιάζοντας την 34η θεατρική περίοδο δραστηριοτήτων του ηπειρωτικού θεάτρου και θα παρουσιάζονται σε πρωινές ώρες για σχολεία μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων. Κατά τη διάρκεια των γιορτών θα γίνουν απογευματινές παραστάσεις για το κοινό της πόλης.
Ο Οδυσσεβάχ έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες και έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους. Μια παράσταση για κάθε ηλικία, που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.